Pasieka Ablina i Józef Pyzik

  • Miód wielokwiatowy
  • Miód lipowy
  • Miód ze spadzi iglastej
  • Miód spadziowy
  • Świece z wosku pszczelego

Winnica Fritz

  • Aureus – wino białe wytrawne
  • Roseus – wino różowe wytrawne
  • Purpureus – wino czerwone wytrawne
  • Perleus – wino białe musujące półwytrwane (Lachowski Szampan)
  • Perleus – wino różowe musujące pólwytrawne (Lachowski Szmpan)

„Biały Klasztor” Jednostka Gospodarcza Zgromadzenia Sióstr Niepokalanek

  • ciasteczka Krystynki
  • ciasteczka Owsianki

ZPH Barbara Ewa Reimschussl

  • wafle kukurydziane bezglutenowe

Krzysztof Kotara Domowa Piekarnia

  • chleb domowy na zakwasie
  • chleb domowy na zakwasie z siemieniem i słonecznikiem
  • chleb domowy na zakwasie z czarnuszką
  • chleb pszenny

PPUH Tłocznia Maurer Krzysztof Maurer

  • Sok Maurera BIO ŚLIWKOWY 100% 300ml – sok tłoczony na zimno z ekologicznych śliwek bez dodatku wody, cukru, substancji konserwujących, naturalnie mętny
  • Sok Maurera BIO JABŁKOWY 100% 300ml – sok tłoczony na zimno z ekologicznych jabłek bez dodatku wody, cukru, substancji konserwujących, naturalnie mętny
  • Sok Maurera BIO GRUSZKOWY 100% 300ml – sok tłoczony na zimno z ekologicznych gruszek bez dodatku wody, cukru, substancji konserwujących, naturalnie mętny
  • Śliwowica Łącka 70%, 50%  – okowita powstała z ekologicznych śliwek . Posiada niesamowity, wyraźny aromat . Dostępne dwie moce: 50% oraz 70%.

 

Browar Sądecki s.c

  • Piwo Marcowe alk. obj 5,1% – piwo dolnej fermentacji. Mocne, sezonowe typu lager. Charakteryzuje się mocnym aromatem słodowym, bez nut owocowych.
  • Piwo Irsih Red alk. obj 5,1% – piwo górnej fermentacji. Lekkie do spożycia o aromacie słodowo-karmelowym oraz pięknej barwie czerwieni i bursztynu.
  • Piwo American Wheat alk. obj 5,5% – piwo górnej fermentacji. Orzeźwiające, lekkie o typowym dla piw pszenicznych posmaku zbożowym i pięknym aromacie chmielowym.
  • Piwo American Amber alk. obj 6,1% – piwo górnej fermentacji. Bursztynowe, o słodowym smaku z delikatnym finiszem karmelu.
  • Piwo Witber alk. obj 4,5% – piwo górnej fermentacji, Orzeźwiające jak żadne inne piwo. Lekkie średnio treściwe, w smaku owocowe z lekką kwaśną nutą.
  • Piwo Monachijskie ciemne alk. obj 5,3% – piwo dolnej fermentacji. Idealne do dań mięsnych i grillowych. Czysty, lagerowy charakter bez owocowych ekstraktów.
  • Piwo Pszeniczne alk. obj 5,0% – piwo górnej fermentacji. Łączy w sobie delikatne, ziarniste smaki pochodzące od słodu pszenicznego oraz aromaty goździkowo -bananowe.

 

Sądecka Grupa Producentów Owoców i Warzyw „Owoc Łącki” Sp. z o.o

  • Soki NFC – sok jabłkowy, jabłkowo-gruszkowy, jabłko – czarna porzeczka, jabłkowo- marchwiowy, jabłko – czerwona porzeczka, jabłkowo-wiśniowy – sok powstaje z wyselekcjonowanych, przebadanych wcześniej owoców i jest sprawdzany na każdym etapie produkcji, co gwarantuje że produkt jest zawsze świeży, zdrowy i przede wszystkim smaczny.Minimalne wymagania produktu określone w kodeksie AIJN dają gwarancję że produkt nie zawiera w swoim składzie dodatków typu cukier, woda, aromat, kwas. Zabezpieczenie trwałości produktu oparte jest na jednej z najbardziej sprawdzonych metod czyli pasteryzacji. Dzięki pakowaniu soku w worek „bag-in-box” okres przydatności do spożycia po otwarciu wynosi 14 dni. Specjalny zawór VITPO pozwala na wielokrotne dozowanie soku.
  • Jabłka Łąckie – wyrazisty smak i zapach jabłka zawdzięczają mikroklimatowi kotliny łąckiej. Cechuje je wyjątkowa soczystość, jędrność i aromat.

 

INSYGNIA Sławomir Bochenek

  • Miód pszczeli naturalny – produkowany w dolinie łęgowskiej powstaje w nieskażonych warunkach , a ze względu na istniejące okoliczności przyrodnicze i umiejętności miejscowych pszczelarzy uzyskuje szczególne walory smakowe i zapachowe.
  • Świeca woskowa-  produkowana z wosku pszczelego pozyskiwanego z posiadanych pni. Są one ręcznie robione przez właściciela pasieki oraz jego rodziców.

 

Prospona sp. z o.o.

  • „Szarlotka” Jabłka prażone – charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem domowych przetworów. To produkt otrzymywany z wysokiej jakości jabłek deserowych pokrojonych w kostkę. Ma jasnokremową barwę. Produkt jest termo stabilny-nie zmienia swoich właściwości podczas zapiekania. Zawartość owoców 91%, ekstrakt: min. 15%
  • Masa makowa z bakaliami –masa makowa Prospona jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg. tradycyjnej receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakali. Masa makowa poddana procesowi zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej podczas procesu produkcji. Zawartość maku nie mniej niż 21%, ekstrakt min.40%.
  • Frużelina owoce w żelu: ananas, borówka amerykańska, brzoskwinia, czarna jagoda, malina, owoce leśne, rabarbar, truskawka, wiśnia, zielone jabłko, żurawina – puszka 380 g – to produkt otrzymywany ze świeżych starannie wyselekcjonowanych owoców zanurzonych w klarownym, lśniącym żelu. Produkt jest gotowy do użycia oraz termo stabilny. Frużelina, której nazwa, dzięki swej popularności, weszła do języka potocznego jako określenie na każde owoce w żelu, dzięki ładnie zachowanym owocom i delikatnej konsystencji ma szerokie zastosowanie jako dodatek do deserów, gofrów, bitej śmietany oraz mas cukierniczych. Zawartość owoców:60%, ekstrakt min.20%.

 

Pierogarnia „Gaj”

  • Pierogi ręcznie robione z soczewicą – produkt regionalny. Produkowany z soczewicy, boczku, cebuli oraz czosnku. Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu. Najlepiej wrzucić do gotującej się osolonej wody i gotować do wypłynięcia lub podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
  • Pierogi ręcznie robione ze szpinakiem – produkt ze szpinaku, białego sera, sera fety oraz czosnku. Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu. Najlepiej wrzucić do gotującej się osolonej wody i gotować do wypłynięcia lub podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.

 

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Nowym Sączu

  • Bryndza sądecka termizowana – kubek 120g – Ser krowio-owczy, niedojrzewający, produkowany z  bundzu krowiego, bundzu owczego, dodatku soli kuchennej.
  • Kefir 2% – kubek 380 g – kefir wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, znormalizowanego, poddanego procesowi ukwaszania przez dodatek szczepionki.
  • Masło extra 200g – surowcem do produkcji masła jest śmietanka pasteryzowana poddana procesowi zmaślania .
  • Ser wędzony „Gazduś” – surowcem do produkcji serka wędzonego „Gazduś” jest bundz, poddany procesowi parzenia, formowania, solenia, naturalnego wędzenia oraz konfekcjonowania.
  • Twaróg półtłusty folia 250 g – produkt otrzymany z mleka pasteryzowanego, znormalizowanego poddanego procesowi ukwaszania, poprzez dodanie kultur fermentacji mlekowej.

 

F.P.H.U „KRAB”

  • Filety śledziowe w zalewie olejowej „Po sądecku”   filetowany śledź norweski, marynowany w zalewie olejowej, zwijany wraz z chrupiącą cebulką i dodatkiem ogórka i papryczki.
  • Filety śledziowe „Rolmopsy” w zalewie octowo „Po sądecku” – Filetowany śledź norweski, marynowany w delikatnej zalewie octowej, zwijany wraz z chrupiącą cebulką i dodatkiem grzybów.
  • Filety śledziowe w zalewie śmietanowej „Po sądecku”  – kawałki filetów śledzia norweskiego, marynowane w sosie śmietanowym, wraz z chrupiącą cebulką.
  • Filety śledziowe w zalewie pomidorowej „MIODZIO” – Kawałki filetów śledzia norweskiego, marynowane w sosie pomidorowym, wraz z chrupiącą zasmażaną cebulką i dodatkiem miodu.
  • Filety śledziowe w zalewie olejowej z suszonymi pomidorami „Po sądecku” – Filetowany śledź norweski, marynowany w  zalewie olejowej z suszonymi pomidorami.

 

Piekarnia „Oracz”

  • Chleb Wojciecha – chleb inspirowany jest przepisem założyciela piekarni „Oracz” w latach 40-tych. Chleb został nazwany na cześć założyciela Wojciecha Oracza. Proces produkcyjny trwa 24 godziny i jest oparty na naturalnych składnikach
  • Bochen Sądecki – naturalnie powstający chleb na zakwasie żytnim z dodatkiem ziemniaków. Chleb powstaje od 16-stu do 20-stu godzin. Przepis na chleb należał do założyciela piekarni i pochodzi z lat 40-tych.
  • Chleb żytni ze słonecznikiem – chleb produkowany jest na zakwasie żytnim, jego proces produkcyjny trwa 16-20 godzin. Technologia produkcji oparta jest na naturalnych składnikach.

 

Uzdrowisko Krynica-Żegiestów

  • Woda Jan – woda lecznicza bardzo moczopędna idealna w leczeniu kamicy nerkowej i innych schorzeń dróg moczowych, wykorzystywana w leczeniu miażdżycy i cukrzycy.
  • Woda Zuber – unikalna w skali europejskiej woda lecznicza o niezwykle wysokiej zawartości minerałów niezastąpiona w leczeniu miażdżycy i cukrzycy. Łagodzi przykre objawy nadużycia alkoholu.
  • Słotwinka – woda lecznicza o unikalnej zawartości minerałów i mikroelementów, skuteczna w leczeniu przewlekłych nieżytów przewodu pokarmowego. Działa przeciwalergicznie i przeciwzapalnie. Łagodzi stany stresowe i nadmierną pobudliwość.

 

Tłocznia Owoców „Pawłowski

  • Soki: Jabłkowy, jabłkowo-gruszkowy, jabłkowo-aroniowy, jabłkowo-porzeczkowy, jabłkowo-wiśniowy, jabłkowo-marchwiowy, jabłkowo-pietruszkowy, jabłkowo-selerowy, jabłkowo-buraczany, jabłkowo-buraczano-marchwiowy – soki są naturalnie mętne, nie rozcieńczane wodą, pozbawione konserwantów, bez dodatku cukru i substancji słodzących. Są tłoczone na zimno i poddawane tylko procesowi pasteryzacji, dzięki czemu zachowują wszystkie właściwości odżywcze użytych do ich produkcji owoców i warzyw.

 

Zakład Przetwórstwa Mleczarskiego “Dominik” Sp. z.o.o

  • Jogurt Łemkowyna,
  • Twaróg półtłusty Łemkowyna

 

Winnica Chodorowa

  • Hibernal wytrawne Wyjątkowo aromatyczna odmiana Hibernal  o korzennym smaku hodowana jest tylko w najcieplejszych regionach kraju. Hibernal WYTRAWNE to wino o wyjątkowym kwiatowy i owocowym aromacie, w którym odnaleźć można zielone jabłko, cytrynę I limonkę.
  • Solaris wytrawne białe Starannie wyselekcjonowane grona najwyższej jakości zbierane są na początku września, kiedy  to osiągają swoją dojrzałość i wyjątkową słodycz. Wino powstałe ze szczepu Solaris charakteryzuje się kwiatowym aromatem z domieszką słodyczy miodu, brzoskwini i moreli.
  • Seyval Blanc wytrawne, półwytrawne białe Szczep pochodzący z Francji daje delikatne w smaku wino najwyższej jakości. Grona o żółto-zielonej barwie zbierane są pod koniec września. Wino o bogatym cytrusowym aromacie z dominacją grejpfrutu i limonki oraz domieszką jabłka, gruszki, moreli oraz kiwi.
  • Rondo wytrawne czerwone Grona szczepu Rondo pochodzącego z Niemiec zbierane są w pierwszej połowie października, kiedy to usiągają swoją dojrzałość i wyjątkową granatową barwę. Rondo jest winem najwyższej jakości, o rubinowej barwie, wyróżniającym się aromatem leśnych owoców – borówki i jeżyny, a także czereśni.
  • Regent wytrawne czerwone Grona szczepu Regent, pochodzącego z Niemiec, zbierane są w pierwszej połowie października, kiedy to usiągają swoją dojrzałość i wyjątkową granatową barwę. Regent jest winem najwyższej jakości, o pełnej czerwonej barwie, wyróżniającym się aromatem leśnych owoców – borówki i jeżyny, a także dojrzałej wiśni.
  • Johanniter półwytrawne, wytrawne  Białe Wino powstało w Winnicy Chodorowa mieszczącej się na Pogórzu Rożnowskim na Ziemi Sądeckiej. Dojrzałe grona zebrane w trzeciej dekadzie października dały wino bardzo aromatyczne w zapachu i smaku świeżych owoców cytrusowych z przewagą grejpfrutu i limonki

 

Zakład Masarski Dariusz Kmak

  • Kabanos wieprzowy Wytwarzany z wyselekcjonowanych kawałków mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony i pieczony z dodatkiem tylko naturalnych przypraw.

 

Gospodarstwo Pasieczne Sądecki Bartnik

  • Miód regionalny pszczeli miód spadziowy wpisany na listę produktów tradycyjnych

 

Browar Grybów Pilsweiser S.A

  • Piwo Sądeckie